Go Green! - Een groen kantoor

Het blijft gezellig toch, een groen kantoor? Zo geven planten direct een andere sfeer aan een ruimte, beïnvloeden ze concentratie én tevredenheid bleek uit eerder onderzoek. Goed om weten is dat dit onderzoek wel was gebaseerd op gevoelsmatigheid. Maar dat wil ook zeker wat! Zo kan een groen kantoor ervoor zorgen dat de werkplek wordt ervaren als gezelliger en huiselijker. Hoe het precies zit? Wij leggen het je uit!

Een groen kantoor verbetert de luchtkwaliteit

We denken er niet altijd over na, maar de lucht in een kantoor is vaak erg schadelijk. Zo kunnen beeldschermen en printers, maar ook sommige schoonmaakmiddelen branderige ogen, hoofdpijn of een droge keel veroorzaken. Hier kunnen groene planten een positief aan bijdragen door de schadelijke stofjes uit de lucht te halen en op te nemen. Bovendien produceren planten zuurstof waardoor ze de luchtvochtigheid en kwaliteit in een ruimte kunnen verhogen. 

Planten verhogen het welzijn

Zoals we net al zeiden kan groen op kantoor bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor. Daarnaast zou het creativiteit en concentratie positief beïnvloeden. Zo heeft eerder onderzoek aangetoond dat een groen kantoor het welzijn van werknemers met maar liefst 47 procent zou verhogen. Met als gevolg meer tevredenheid en minder ziekteverzuim, een echte win-win dus!

Absorberende werking

Planten absorberen geluidsgolven en kunnen hierdoor gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren. Houdt hierbij wel rekening mee met de grootte van je groene vriend. Een klein plantje zal natuurlijk minder wonderen gaan verrichten, dan een groter plant. 

Lees verder: 'De voordelen van duurzamer wonen',  'Tips om korter te douchen' en 'Groene tip - Demi' 

 

 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close