Hoe maak je van Black Friday een Green Friday?

 

De grote vraag is natuurlijk hoe duurzaam is Black Friday? Vanuit het duurzame perspectief is er grote kritiek op dit fenomeen, aangezien mensen worden gestimuleerd om spullen te kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Met andere woorden Black Friday is funest voor het klimaat en dus niet meedoen aan Black Friday ontlast de druk op het milieu, bezorgdiensten en de winkels. Maarja, dit is natuurlijk niet leuk om te lezen als je al bezig bent met het opstellen van verlanglijstje. In dit artikel proberen we daarom op een andere manier naar Black Friday te kijken en te werken aan een klein stukje bewustwording.

Tip 1: Is je magnetron stuk? Slurpt je oude koelkast energie? Of zou je liever een zuinige vaatwasser willen? Dan is Black Friday natuurlijk wel de dag om toe te slaan. Door op deze dag niet te kiezen voor de goedkoopste optie, maar juist te kijken naar een duurzame milieubewuste variant. Zo kun je de eco wasmachine kopen die je eigenlijk te duur vond, maar met Black Friday korting wel in jouw budget past. Wat dacht je van de volgende eco wasmachine

Tip 2: Vaak doen bouwmarkten en webshops ook mee aan Black Friday. Dit kan dus het ideale moment zijn om je die ene kamer te isoleren met isolatiefolie. Of om de lampen te vervangen voor LED verlichting.

Tip 3: Installeer TreeClicks als je online shopt. Als je toch iets nieuws wilt kopen installeer dan de gratis browser plugin TreeClicks. Deze plugin plant gratis bomen als je online shopt bij winkels zoals Coolblue of Bol.com (www.treeclicks.com). Fijne Green Friday!

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close