Tips om korter te douchen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat korter douchen beter is voor het milieu. Zelfs 1 minuut korter douchen heeft al een positieve uitwerking. Zo bespaar je water wat weer goed is voor jouw elektriciteit- en gasrekening, een win-win situatie dus. Volgens het onderzoek van Milieu Centraal staan Nederlanders gemiddeld zo'n 9 minuten onder de douche. Wanneer je dit al zou verkorten naar 5 minuten per dag, bespaard een gemiddeld huishouden al snel zo'n 15.000 liter water en 70m3 gas per jaar. Als we allemaal zo'n 4 minuten korter zouden douchen, besparen we jaarlijks zo'n 77.000 Olympische zwembaden aan water. Kortom, de hoogste tijd om ons douchegebruik eens onder de loep te nemen. 

Tip 1: Korter douchen met een douchewekker

Een douchewekker helpt je iedere douchebeurt met het besparen van water. Daarnaast werkt het erg simpel. Je bevestigd hem in de douche en wanneer het alarm afgaat zijn je douche minuten om. Zo bespaar je niet alleen water maar ook geld!

Tip 2: Gebruik een waterbesparende douchekop

De volgende tip is maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Deze douchekop verbruikt tijdens het douchen namelijk maar 6 liter water per minuut, terwijl een 'gewone' douchekop al snel 20 liter per minuut verbruikt. In een waterbesparende douchekop is namelijk een begrenzer ingebouwd waardoor er nooit meer water uitkomt dan is ingesteld. Wat ook goed is om te weten is dat om te voorkomen dat de straal minder comfortabel wordt er een technologie is bedacht waarbij ze lucht toevoegen en de straal dus voller en dikker wordt. Combineer deze douchekop met korter douchen om zo je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Tip 3: Duurzame doucheproducten

Voor de laatste tip willen we graag dat je alles haalt uit je korte douchebeurt. Dus vervang al je plastic badkamerproducten voor milieuvriendelijke varianten, zoals eco-friendly shampoo bars en zeep bars.

Korter douchen - badkamer

Lees verder: 'Groene tip - Demi''Duurzaam de lente door' en  'Ga voor LED' 

 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close