Groene Kerstboom Alternatieven

Heb jij de kerstboom al staan? Het is toch ook zo gezellig een kerstboom in huis. Wel is het natuurlijk zonde dat je de boom na een paar weken al weg doet. Daarom verzameld LEF Green een aantal duurzame en minder belastende alternatieve voor de ‘traditionele’ kerstboom. 

De eerste vraag is natuurlijk wat is duurzamer een echte of een kunstboom? Wist je dat er wereldwijd jaarlijks 85 miljoen kerstbomen worden gekapt? Omdat deze bomen vaak geen kluit meer hebben, kunnen ze niet worden hergebruikt. Daarom zijn ze ook wel bekend als de ‘wegwerp kerstboom’. Aan de andere kant is een kunstboom niet standaard beter dan een traditionele boom. Het is namelijk helemaal afhankelijk van hoeveel jaar je de boom gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je kunstboom duurzamer is, moet je hem minstens 9 tot 17 jaar (her)gebruiken afhankelijk van de boom. Wil je toch een kunstboom? Kies er dan een van goede kwaliteit zodat je hem langer kunt hergebruiken. 

Een andere optie is de echte kerstboom met kluit. Deze kun je na de kerst namelijk weer terug planten. Bij het kopen van de boom moet je goed opletten dat je een boom hebt met een grote pot. Daarnaast moet je hem regelmatig water geven en niet te dicht bij de verwarming zetten. Zo heeft de boom de grootste kans om de kerst te overleven. 

Vind je dit toch teveel gedoe of heb je geen plek om terug in de grond te zetten? Adopteer dan een biologische kerstboom. Duizenden mensen halen jaarlijks hun eigen kerstboom op en na de kerst brengen ze hem weer terug. Deze bomen kunnen vaak wel tot 5 keer worden hergebruikt! 

Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen kerstboom maken van rest materiaal zoals hout of metaal. Zo’n boom gaat natuurlijk jaren mee en je kunt hem helemaal naar je eigen smaak versieren en verven. Ook is er dan genoeg plek voor al je kerstballen en slingers.

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close