Column Joris: Op weg naar een duurzame toekomst.

De oplettende lezer heeft dit nieuws misschien al tussen neus en lippen door voorbij zien komen, maar LEF Recruitment en LEF Green gaan verhuizen! Nog maar twee weken voordat we met het team naar onze nieuwe werkplek vertrekken. Daar kijken we met z’n allen smachtend naar uit. De ontwikkelingen van de afgelopen maanden én de start van LEF Green zijn de aanzet geweest voor het maken van deze keuze. In mijn blog vertel ik je er graag meer over.

In het eerste half jaar van 2020 hebben Carlo en ik officieel LEF Green opgericht: een recruitmentbureau gespecialiseerd in het verbinden van kandidaten en bedrijven die beschikken over specialistische kennis of ervaring op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is inmiddels een breed uitgedragen begrip, maar wij verstaan onder duurzaamheid alles wat bijdraagt aan een schonere en groenere wereld. De start van LEF Green voelde voor ons als de juiste stap: een specialistische verdieping van LEF Recruitment.

Duurzame keuzes

We hebben met veel plezier gewerkt op ons huidige kantoor, maar met de start van LEF Green realiseerden we dat ons monumentale pand niet per se de meest duurzame werkruimte was. Omdat ik erin geloof dat we allemaal ons steentje bij moeten dragen willen we een duurzame toekomst faciliteren, besloten we aan de slag te gaan met het maken van een aantal duurzame keuzes.

Zo besloten we onze intakes voortaan via ons eigen virtuele kanaal te laten plaatsvinden, maken we geen gebruik meer van een printer en kiezen we ervoor om gebruik te maken van elektrische voertuigen. Uiteindelijk kon de keuze voor een nieuw pand dus niet uitblijven. Het pand waar wij naartoe verhuizen is nog steeds groot genoeg om ons complete team te ontvangen op kantoor (en ook anderhalve meter afstand te waarborgen), maar is wel kleiner in omvang en voldoet aan alle duurzaamheidsspecificaties en eisen gesteld in de Wet Milieubeheer.

Het nieuwe werken

Onze keuze om te verhuizen sluit niet alleen aan bij een duurzame toekomst, maar stimuleert ook het nieuwe werken dat met de coronacrisis in sneltreinvaart is ontwikkeld. Waar mensen in maart nog met weerstand en ongemak verplicht moesten thuiswerken, komt er ook een tegengeluid waarbij mensen ontdekken dat thuiswerken nog zo slecht niet is. Het biedt tal van voordelen. Zeker in de toekomst kan het thuiswerken een oplossing zijn voor het toenemende verkeer op de weg en de groeiende CO2-uitstoot als gevolg.

Zoals ik al zei is ons nieuwe kantoor nog steeds groot genoeg voor ons complete team, maar hebben we ook door het krimpen van ons team overbodige ruimte over in ons huidige pand. Door het maken van deze keuze bieden we ons team ook meer ruimte om te kiezen voor het thuiswerken als dit hun voorkeur heeft. Al met al een gigantische stap richting een duurzame toekomst!

Groene verhuizing

We hebben niet alleen met het kiezen voor een verhuizing een duurzame beslissing gemaakt, maar we hebben ook tijdens het verhuisproces duurzaamheid voorop gezet. Zo werken we samen met een verhuisbedrijf dat hier dichtbij gevestigd is, om op die manier onze eigen CO2-uitstoot tijdens de verhuizing te verminderen. Wat leuk is aan de partij waarmee we samenwerken is dat zij door hun werkwijze de circulaire economie stimuleren: ze stellen verhuisdozen beschikbaar voor bruikleen.

Mijn collega’s en ik kijken in ieder geval met veel plezier uit naar deze nieuwe stap binnen onze bedrijven. Heb je vragen over de verhuizing of over onze beslissing? Stel ze gerust!

Over Joris

Mijn naam is Joris en als ondernemer ben ik eigenaar van LEF Recruitment en mede-eigenaar van LEF Green en Jobstoryz. In mijn blogs deel ik mijn belangrijkste ondernemerslessen of breng ik je op de hoogte van trends binnen recruitment. Met mijn bedrijven heb ik een kraakhelder doel voor ogen: we treden buiten de gebaande paden van recruitment en werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef een eigen betekenis door middel van onze werkwijze. We staan altijd voor je klaar om te helpen.

#WijMatchen #WijVerbinden #HappytoWork #Expertinrecruitment

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close