Ga voor LED

We weten allemaal wel dat op dit moment LED lampen behoren tot de duurzaamste manier van verlichting. Zo gaan deze lampen wel 20 jaar mee, verbruiken ze maar liefst 85% minder energie én zijn ze beter voor het milieu. Kortom, goed voor het milieu en voor je portemonnee. Daarnaast blijkt ook maar weer in dit geval dat verduurzamen niet betekend dat je moet inleveren op kwaliteit. LED lampen doen namelijk qua sfeer helemaal niet onder aan de gloeilamp. Maar waar moet je nu rekening mee houden als je een LED lamp koop? 

Tip 1: Neem je oude lamp mee

Zo kunnen ze in de winkel adviseren welke LED lamp de oude lamp kan vervangen. Het is natuurlijk slim om eerst de lampen te vervangen die je het vaakst aan het staan. Meestal zijn dit de lampen in de keuken en huiskamer. 

Tip 2: Kies het gewenst licht

Hoe meer lumen er op de verpakking staat hoe meer licht. Daarnaast is hoe minder Kelvin hoe meer sfeer. De kleur van het licht wordt namelijk aangegeven in Kelvin. De meeste lampen in de winkel hebben standaard 2700 Kelvin. Wil je sfeervoller licht? Ga dan eens voor minder Kelvin. 

Tip 3: De dimbaarheid

Over het algemeen kun je dimbare ledlampen overal kopen. Wel moet je er rekening mee houden dat een goede dimbaarheid samenhangt met de juiste (dimmer) schakelaar. 

Tip 4: De stralingshoek 

Talloze mensen vergeten te letten op de stralingshoek van de led lamp, straalt namelijk minder breed dan een traditionele lamp. Dit kun je voorkomen door op het etiket naar de product specificaties te kijken. Zo schijnt een led lamp met een stralingshoek van 120 graden veel breder maar minder diep.

Lees verder: 'Effectief besparen op je HR-ketel',  'Energie besparen voor bedrijven' en 'Zonnepanelen'

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close