Hoe creëer je duurzame inzetbaarheid als de banen voor het oprapen liggen?

Duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig ver te zoeken. De banen liggen voor het oprapen, concludeerde NU.nl al, en jobhoppen is populairder dan ooit. Een baan voor het leven zit er al jaren niet meer in, maar nu worden mensen via LinkedIn zelfs bij bedrijven weggelokt en strooien werkgevers met goede arbeidsvoorwaarden, hogere salarissen en allerlei extraatjes. Hoe zorg je ervoor dat je jouw medewerkers langdurig aan jouw bedrijf verbindt?

Duurzame inzetbaarheid is erop gericht dat mensen tot hun pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te houden. Met als resultaat een goede werksfeer, gelukkigere werknemers, hogere productiviteit en minder ziekte en verloop. Bij LEF Green focussen we hierop door middel van goede selectie, kandidaten begeleiden bij een goede start en ze blijven volgen. Bovendien gaan wij voor twee vliegen in één klap: duurzame inzetbaarheid combineren met een duurzame baan. Een duurzame baan heeft oog voor de toekomst en dus inzicht voor de lange termijn. Want wat is er nu mooier dan mensen tot aan hun pensioen gezond en gelukkig aan het werk houden terwijl zij weer werken aan de wereld van morgen?

Maar hoe pas je duurzame inzetbaarheid toe?

Het belangrijkste is dat jouw medewerkers zich verbonden voelen met de visie van het bedrijf. Dat zij jouw passie en drive delen om bij te dragen aan een betere toekomst voor de volgende generatie. Daarnaast is het van belang dat een functie goed aansluiten op zijn of haar kwaliteiten en wensen. Jobcrafting (sleutelen aan je functie om dichter bij je ideale baan te komen) is een goede mogelijkheid om mensen dichter bij hun ideale baan te brengen.

Duurzame inzetbaarheid heeft bij ons dus twee betekenissen. Al onze relaties werken aan een duurzame toekomst en met onder meer ons curriculum future, een document waarbij we de focus leggen op de wensen en ambities van onze kandidaten, vinden wij de juiste match tussen vacatures en kandidaten voor een duurzame plaatsing. Als bedrijf kun je bovendien kijken naar de extraatjes die het aantrekkelijk kunnen maken voor werknemers om er te (blijven) werken. Denk aan scholings- en groeimogelijkheden, extra vakantiedagen, thuiswerk mogelijkheden, flexibele werktijden, teamuitjes, enzovoorts. En een niet onbelangrijk laatste advies: toon regelmatig je waardering.

Met LEF naar een duurzame match

In deze krappe arbeidsmarkt is LEF Green een uitstekende hulp voor werkgevers, maar ook voor kandidaten. Dagelijks zien wij veel vacatures en sollicitanten. Om een passende en duurzame match te realiseren, helpen wij onze kandidaten door een uitvoerige selectie met de juiste begeleiding. Tijdens een intakegesprek laten wij hen nadenken over hun carrière en toekomst. Waar willen ze naartoe? Wat is hun ambitie? Ook zijn wij benieuwd naar de visie van onze opdrachtgevers zodat iemand bewust voor jouw organisatie kan kiezen.

Zo gaan wij middels goede selectie, begeleiding en het volgen van onze kandidaten voor een solide en duurzame match. Want duurzame inzetbaarheid ontstaat pas als het voor beide partijen goed voelt. Zo werken we samen aan een betere wereld én streven we ernaar dat kandidaten langdurig op de juiste plek zitten. Ben jij op zoek naar nieuwe collega's met een duurzame inzetbaarheid? Neem dan vrijblijvend contact op met LEF Green. Dan gaan we samen kijken naar de ideale match voor jouw organisatie!

Carlo van Doorn - LEF GreenOver Carlo

Carlo is de mede-eigenaar van LEF Green. Als Expert Recruitment & Duurzaamheid is hij persoonlijk betrokken bij het vinden van de perfecte match tussen relaties en de kandidaten. Dit in de dynamische duurzaamheidsmarkt. 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close