LEF Green X Trees for All

Bij LEF Green zitten we niet stil en dragen we concreet bij aan een groenere en schonere wereld. Hierbij speelt bos en natuur een belangrijke rol. Samen met onze partner Trees for All dragen wij actief bij aan het tegengaan van klimaatverandering, herstel van het ecosysteem én biodiversiteit door het planten van bomen bij iedere succesvolle plaatsing. Het motto van Trees for All is niets voor niets ''bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen'' een uitspraak waar wij bij LEF Green 100% achterstaan. Door bomen te planten beschermen we niet alleen het leefgebied van vele diersoorten, maar helpen we ook de lokale bevolking en dragen we bij aan een schonere en groenere wereld. 

Via Trees for All steunen wij ''het bosproject'' in Costa Rica. Het Carara National Park staat bovenaan de lijst van natuurgebieden met een hoge biodiversiteit in Midden-Amerika. Helaas zijn er door grootschalige ontbossing al veel dier- en plantensoorten verdwenen. Daarom gaat Trees for All samen met ons (en andere partners) minimaal 105.000 bomen planten om de oorspronkelijke natuur te herstellen. Door bomen te doneren dragen wij bij aan het herstel van dit fenomenale natuurgebied. Want bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering!

Naast ''het bosproject'' in Costa Rica ondersteunen wij ook het vergroenen van ons eigen Nederland. Op verschillende plekken in Limburg is Trees for All samen met Stichting Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer bezig met de realisatie van in totaal 43 hectare nieuw bos. Over een periode van maar liefst drie jaar worden er meer dan 190.000 struiken en bomen geplant. Dit mooie nieuwe bos draagt bij aan het 'actieplan 1 miljoen bomen' voor de provincie Limburg en wordt mede gefinancierd door LEF Green (en andere partners).