De eerste virtuele plaatsing

Wij zijn trots. We hebben met elkaar sinds de Coronacrisis het virtueel spreken en overleggen massaal uitgevonden. Werkoverleggen, vergaderingen en zelfs borrels met collega’s en vrienden worden via de digitale snelweg gevoerd. We ervaren dat we met een letterlijke afstand (die via deze weg verder reikt dan 1,5 meter) dat sfeer en gevoel ook gecreëerd en neergezet kan worden. 

Als het gaat om het aannemen van nieuwe collega’s, merkten we dat eerste gesprekken of delen van de procedure heel goed via deze weg kunnen, echter de definitieve aanname geschiedt veelal pas na de persoonlijke, zonder handshake en met 1,5 meter afstand, ontmoeting. Wij vinden het daarom gaaf te vermelden dat één van onze relaties deze werkwijze heeft doorbroken en, geheel in de tijdsgeest van nu, digitaal een nieuwe collega heeft aangenomen. Dit is in onze ogen een doorbraak en levert de maatschappij veel voordelen op. Bedenk je eens dat je per 10 kilometer met de auto gemiddeld 1,12 kilogram CO2 uitstoot. Bij een dergelijke functie vinden er doorgaans 3 gesprekken op locatie plaats. Ervan uitgaande dat deze nieuwe collega 30 kilometer van zijn nieuwe werk woont is in deze procedure alleen al ruim 20 kg CO2 uitstoot gereduceerd. 

Tevens laten wij voor deze aanname 10 nieuwe bomen planten. Dit betekent een CO2 opslag van zo’n 100 kg. We kunnen dus wel stellen dat dit een zeer duurzame plaatsing is geweest. 

Laten we met elkaar kijken welke gesprekken we noodzakelijk achten op locatie te voeren en welke op een alternatieve wijze ingevuld kunnen worden. Moet je zien wat dat oplevert.

Een groene wereld begint bij jezelf!

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close