Practice what you preach: werken bij Censo!

Met een hart voor duurzaamheid werken aan een CO2-neutraal zakelijk Nederland: dat is het doel van Censo. Het bedrijf ontwikkelt software voor het monitoren en reduceren van energieverbruik. Daarmee richt Censo zich tot zakelijke dienstverleners en eindgebruikers zoals hogescholen, ziekenhuizen en gemeenten. Censo is op zoek naar nieuwe collega’s die mee willen bouwen aan deze duurzame missie. Iets voor jou?

Voor onze vlog 3 minutes inside bezochten onze recruiter Roanne en Leon het kantoor van Censo. Daar spraken zij met directeur Erik Kemink, die ook nog eens de medeoprichter van dit gave bedrijf is. Met de software van Censo ontzorgen zij klanten zodanig dat de verduurzaming van gebouwen eenvoudiger wordt. Het doel? Een gebouw dat 100% CO2-neutraal is!

Veel kantoorpanden in Nederland zijn niet voldoende geïsoleerd en worden grotendeels verwarmd met aardgas. De ondernemers die willen verduurzamen - zeker met de prijsstijgingen in het achterhoofd - weten meestal niet waar ze moeten beginnen. Deze ondernemers zien door de bomen het bos niet meer, maar jij kunt deze ondernemers helpen vanuit jouw rol bij Censo. 

Censo is dé plek om jouw energievraagstuk bij neer te leggen. Zij zijn namelijk het overkoepelende bedrijf voor de ondernemingen: Energy Services, HIT, Censo.live, EV Wise, de Duurzame Adviseurs en TUMS Meetdiensten. Zo kunnen ze hun klanten compleet ontzorgen op het gebied van energiebeheer. Hoe ze deze samenwerkingen zien? Als een heuse familie van ondernemingen met als doel een CO2-neutraal zakelijk Nederland. 

Practice what you preach

De medewerkers van Censo hebben één ding gemeen: zij hebben een kloppend hart voor duurzaamheid. Die gemeenschappelijke eigenschap sluit ook direct goed aan bij de sprekende werkcultuur van Censo: practice what you preach. Ook al hebben alle bedrijven binnen de Censo-familie een eigen focus, ze vallen allemaal onder dezelfde paraplu. Daarom is de hr-afdeling van Censo niet alleen verantwoordelijk voor Censo, maar bijvoorbeeld ook voor HIT en Energy Services. De inmiddels 150 medewerkers van al hun bedrijven werken niet alleen aan een groener zakelijk Nederland, ze houden ook rekening met hun eigen duurzame toekomst. 

Zo worden medewerkers gestimuleerd om met de fiets te komen door middel van een hogere kilometervergoeding. Met de Fynch-app houdt men bij hoeveel CO2-uitstoot er bespaard wordt door al die fiets ritjes van huis naar kantoor en andersom. Bij Censo is het mogelijk om een deel van de werkweek vanuit huis te werken. Hoe die ondersteuning blijkt? Je ontvangt een thuiswerkvergoeding en een ergonomische thuiswerkplek wordt voor je gefaciliteerd!

Om ervoor te zorgen dat werknemers fit, krachtig en betrokken zijn biedt Censo iedere medewerker een uniek leiderschapsprogramma aan. Dit programma duurt drie dagen en start met Lab Zero Three Days Inside (hé, die naam klinkt bekend) en wordt opgevolgd door verschillende masterclasses. Zo zorgt Censo ervoor dat er fijne interacties onderling zijn zonder ruis of onduidelijkheid. 

Jouw mogelijkheden bij Censo

Bij Censo zijn de mogelijkheden écht groot. En we laten je graag zien waarom. Omdat de zaken voor het bedrijf erg goed gaan en de missie helder is, is er op elke afdeling ruimte voor uitbreiding zodat zij hun missie nog beter kunnen realiseren. Bij Censo is er plek voor:

  • Allrounders: denk aan energieadviseurs, medewerkers factuurvalidatie & sales support;
  • Vakspecialisten: denk aan (key) accountmanagers, energieconsultants, data-analisten, front- en back-end developers, DevOps engineers & UX-designers;
  • Overige functies: denk aan customer journey experts, inkopers, marktanalisten, asset managers & projectontwikkelaars.

Jij hoort erbij en jij bent een actief onderdeel van de organisatie. Je wordt gewaardeerd voor jouw unieke bijdrage. Censo hecht veel waarde aan het community-gevoel. Dat zie je terug in de thuisbasis van de organisatie - de kantoorlocatie in Nieuwegein. Vanuit deze thuisbasis krijgen de kantoren in Oisterwijk, Nijmegen en Goes sturing.

Censo vindt het belangrijk dat er verbinding is met klanten en collega’s. Daarom zien zij hun personeel bij voorkeur driemaal per week op kantoor, maar de mogelijkheden om thuis én flexibel te werken zijn groot en zij spreken hier graag met jou over. Samenwerken gebeurt op basis van vertrouwen en dat past volledig in de sfeer en werkcultuur van het bedrijf. Een ‘standaard’ werkweek bij Censo is op basis van 40 uur, maar wij kunnen je alvast vertellen: output is bij dit bedrijf belangrijker dan een 9-tot-5 mentaliteit.

Vooraf worden wederzijdse verwachtingen uitgesproken. Hiermee geven jullie samen de functie vorm, want bij Censo weten ze dat medewerkers het verschil maken. Het bedrijf vindt intrinsieke motivatie daarom een van de belangrijkste drijfveren van een kandidaat. Samen werken jullie toegewijd aan een duurzamere toekomst. Tegen klimaatverandering, vóór het klimaat.

Bel, mail of app Mirjam voor een vrijblijvend gesprek

Klinkt een baan bij Censo jou als muziek in de oren? Of wil je meer weten over de functies, cultuur en mogelijkheden? Ik ga graag vrijblijvend het gesprek met jou aan. Je kunt mij bellen, mailen of appen via 06-81349410 of mirjam@lefgreen.nl. Ik kom zo spoedig mogelijk bij je terug en ben benieuwd welke verbinding we voor jou mogen maken. #WijVerbinden

Over Mirjam

Als duurzame recruiter is Mirjam iedere dag bezig met het maken van duurzame verbindingen tussen kandidaten en bedrijven. Dit doet zij met het doel om nóg meer mensen te verbinden met een inspirerende en leuke baan bij een bedrijf dat oog heeft voor de toekomst. 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close