Column Carlo: Een Groene Roller Coaster.

2020 was mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer. Een jaar wat ik heb ervaren als een roller coaster. Ik begrijp daarom volkomen dat Danny Vera dit jaar op nummer 1 staat in de top 2000 met zijn hit Roller Coaster. Graag deel ik met jullie mijn verhaal over 2020. Het jaar dat ik startte als zelfstandig ondernemer.  

Met veel enthousiasme startte ik 1 maart met LEF Green. Het doel van LEF Green is om duurzame specialisten te verbinden aan bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Al in de eerste week van de livegang kwamen de eerste vacatures binnen en bleek de propositie van LEF Green goed aan te slaan. Dit was een mooie bevestiging! Er was vraag en dus plek voor LEF Green in het recruitment landschap. We zagen de toekomst succesvol tegemoet.

Een week nadat ik enthousiast was gestart met LEF Green, werd Corona serieus in Nederland en kregen alle Brabanders het advies om thuis te werken en geen handen meer te schudden. Maandag 9 maart, in een toespraak van Minister Bruin en Viroloog van Dissel, kregen alle Brabanders het advies om thuis te werken en geen handen meer te schudden. Een dag later ging heel Brabant op slot. Helaas bleef het niet alleen bij Brabant, want 6 dagen later ging ook de rest van Nederland op slot. Al snel kreeg ik belletjes van kandidaten en relaties waarna vacatures werden ingetrokken of nog erger, de geplande start van een kandidaat kon niet doorgaan. In een paar dagen tijd kwam de hele economie in Nederland tot stilstand. Dit was ook het moment dat bij mij de twijfel toesloeg. Hoe gaat dit goedkomen met alle investeringen en geen omzet?

Omdat er geen omzet binnen kwam besloot ik om naast mijn onderneming verder te kijken, er moest immers brood op de plank komen. Ook had ik als startende ondernemer geen recht op steun van de overheid en moest het dus ergens anders gaan zoeken. Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werker, wat goed uitkwam want het bleek dat door de plotselinge ontstane pandemie er een groot tekort aan personeel was. 

Omdat mijn werk stilviel en in het weekend het sociale leven aan banden werd gelegd, besloot ik te reageren op de oproep om te werken in de zorg. Eind maart kon ik vrijwel direct aan de slag bij Amarant in Rijsbergen. Ik kon op vrijdagavond, zaterdag en zondag aan de slag binnen de complexe zorg. Dit hield in dat ik op een woongroep kwam te staan bij jong volwassenen met meervoudige psychische problematieken. Want ook zij werden hard geraakt door de corona maatregelen. Ze mochten niet meer naar buiten, niet meer werken en geen bezoek meer ontvangen. Dit leidde in mijn ogen tot mensonterende situaties! Met alles wat ik in me had besloot ik om mezelf met heel mijn hart, op deze dagen, voor hen in te zetten. Omdat het werk in het weekend was kon ik ondertussen ook doorwerken en bouwen aan LEF Green. Een drukke periode, maar wel een die ik niet had willen missen. Uiteindelijk heb ik Amarant tot begin augustus in de weekenden ondersteund.

Naast mijn baan in de zorg ging ik dus ook met veel enthousiasme door met LEF Green. In mei hadden we ondanks de lockdown de eerste starter namens LEF Green. Een mijlpaal! Ook merkten wij dat ondanks de lockdown de vraag naar duurzame specialisten bleef bestaan. We groeiden in vacatures en realiseerden ook meer plaatsingen. Wat een opluchting! Dit gaf mij het vertrouwen om door te gaan met ondernemen en versterkte mijn geloof in LEF Green. Toen de maatregelen vanaf juni werden versoepeld konden we weer echt gaan ondernemen! 

Sindsdien zijn we als LEF Green sterk gegroeid. Zo hebben we het team versterkt met Demi als Marketeer, hebben we 14 duurzame specialisten aan een nieuwe baan geholpen, 170 bomen gepland via Trees for All. Door het planten van bomen ruim 1731kg CO2 opgeslagen en zijn we met onze community gegroeid naar 1142 leden! Trots ben ik op het feit dat we dit in ons eerste jaar hebben weten te bereiken. Ondanks de corona-pandemie zijn we doorgegaan in waar we goed in zijn, het verbinden van duurzame specialisten die werken aan de wereld van morgen. Met veel enthousiasme en vertrouwen kijk ik uit naar 2021. Het jaar dat we door het ontwikkelde vaccin de strijd tegen Corona gaan winnen! Ook wordt 2021 het jaar dat we met LEF Green nog meer duurzame specialisten gaan verbinden aan bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Want ondanks dat we opnieuw in lockdown zitten is er licht aan het einde van de tunnel. Het licht dat deze tijd van het jaar zo kenmerkt. Ik wens iedereen een fijne Kerstmis en een gezond, voorspoedig en duurzaam 2021 toe!

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close