Duurzaam de lente door

Deze week geven we tips om duurzaam de lente door te komen. De lente is namelijk het seizoen om een fris en fruitige start te maken. Zo kunnen de ramen vaak weer open en vangen we de eerste zonnestralen maar al te graag op. De groene revolutie is niet meer weg te denken uit het kantoorleven en zo laten we ook de winter blues achter ons. Deze week geeft LEF Green tips om het kantoor leven met een paar eenvoudige stappen en stukje groener te maken. 

Groen ondernemen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het duurzame leven wordt niet meer gezien als luxe maar als pure noodzaak. Een ontwikkeling waar we als LEF Green erg blij mee zijn, zéker als het om het kantoorleven gaat. 

Tip 1: Ga voor duurzaam papier

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar voor vrijwel alle 'standaard' kantoorartikelen bestaan duurzame alternatieven. Maak de keuze voor duurzame kantoorartikelen zo maak je de eerste stapjes richting een duurzamer kantoorleven. 

Tip 2: Duurzaam meubilair

Wist je dat kantoor meubilair gemiddeld maar 8 jaar meegaat? Dit houdt niet meteen in het dat meubilair niet meer in goede staat is, maar vaak voldoet het dan niet meer aan de Arbo wetgeving. Kies daarom bijvoorbeeld voor meubilair dat hergebruikt kan worden. Een leuk voorbeeld hiervan in de cradle-to-cradle bureaustoel van Herman Miller. Voor het ontwerp zijn innovatieve eco-materialen gebruikt. Deze materialen kunnen aan het einde van het gebruikt compleet gerecycled worden. Groener kun je eigenlijk niet zitten. 

Lees verder: 'Ga voor LED', 'Effectief besparen op je HR-ketel' en 'Energie besparen voor bedrijven'

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close