Een Duurzaam Regeerakkoord

Op 17 maart zijn de tweede kamer verkiezingen en beslissen wij samen hoe Nederland er de komende vier jaar uit zal gaan zien. Best spannend, zo midden in de Corona pandemie. Maar in de tijd waar ook de planeet onder druk staat streeft LEF Green voor een duurzaam regeerakkoord. 

Een duurzaam regeerakkoord gebaseerd op de duurzaamheidsdoelen.

De campagne rondom het Duurzaam Regeerakkoord is een initiatief van stichting SDG Nederland. Deze stichting informeert individuen en organisatie, rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen ofwel Sustainable Development Goals (SDG’s). In andere woorden; de doelen voor een duurzame wereld! De doelen die zijn omschreven in de SDG’s zijn internationaal erkend door maar liefst 193 landen. Daarnaast maken ze de duurzame wereld, urgent, concreet en meetbaar. De SDG’s bestaan onder andere uit; (1) geen armoede, (2) geen honger, (3) kwaliteitsonderwijs en (4) betaalbare en duurzame energie. 

Waarom duurzaamheidsdoelen?

In 2015 zijn de SGD’s internationaal erkend door 193 landen die behoren tot de Verenigde Naties (VN). Deze goals zijn gebaseerd op de inbreng van individuen en organisaties wereldwijd. Daarnaast geven ze de richting aan wereldwijde belangen zoals onderwijs, armoede en de klimaatcrisis. 

Het verschil maken

Door het manifest te ondertekenen op duurzaamregeerakkoord.nl draag je bij aan een groeiende groep individuen en organisaties die zich richten op een duurzamere wereld. Na 17 maart gaat stichting SGD Nederland langs in Den Haag, om zo de politieke partijen ervan te overtuigen om mens en milieu centraal te zetten in het regeerakkoord. Door de regering de lijst met handtekeningen te laten zien hopen zij het verschil te maken! Wil je meer weten? Klik dan hier

Lees verder: ‘Leve de USA! Ze zijn terug in het Parijs Akkoord’, ‘Een gezond huis’ en ‘Een duurzamer leven door Corona’

                                                                                    Een wereld
 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close