4x Duurzame doelen voor het nieuwe jaar

We laten het jaar bijna achter ons. Hoog tijd om onze duurzame voornemens voor het komende jaar op een rijtje te zetten. Gezond eten en meer sporten kennen we ondertussen wel, gelukkig hebben steeds meer mensen duurzaamheid op hun voornemenlijstje staan. Het maken van duurzame keuzes wordt ook steeds belangrijker, want deze keuzes hebben namelijk een grote impact op mens, dier en op onze planeet. Toch lijkt het maken van deze bewuste keuzes soms lastig en daarom geven wij in deze blog 4 tips om jouw ecologische voetafdruk aankomend jaar flink te verminderen. 

We kunnen er niet meer omheen: eet minder vlees

Dit is waarschijnlijk zo'n typisch gevalletje die ieder jaar op je lijst verschijnt, maar probeer je er volgend jaar ook echt eens aan te houden. Uit onderzoek blijkt dat vega en plantaardig voedsel steeds populairder wordt. Probeer daarom eens één of meerdere dagen per week geen vlees te eten. De vleesproductie in Nederland is voor meer dan 40% verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van voedsel. Minder vlees eten kan dus daadwerkelijk het verschil maken. 

Wil je meteen in het diepe duiken? Ga dan voor Veganuary. We kennen allemaal de dry january challenge waarbij wereldwijd mensen worden aangemoedigd om geen alcohol te drinken. Bij Veganuary willen de oprichter bewustwording creëren rondom de veganistische levensstijl. Wordt januari voor jou de maand om iets nieuws te proberen?

Doe je boodschappen met zero waste

Het is duidelijk dat plastic niet bepaald een duurzaam of milieuvriendelijk materiaal is. Zo wordt plastic gemaakt van aardolie, wat een fossiele brandstof is en ontstaat er CO2 bij de productie. Daarnaast vergaat het nooit waar het altijd in de natuurlijk achterblijft. Wacht dus niet tot 'mei plasticvrij' en start gelijk in januari met het vermijden van plastic verpakkingen. 

Zero waste boodschappen doen, vraagt enige ervaring en planning. Zeker in het begin kan het lastig zijn. Neem dan ook de tijd om te wennen aan je nieuwe routine. Je boodschappen doen zonder verpakkingen heb je niet in één dag of week aangeleerd. Pas de verandering stap voor stap toe. 

Stap vaker op de fiets 

Naast lopen is er natuurlijk geen vervoermiddel zo milieuvriendelijk als de fiets. Ook al staan we in Nederland bekend als een fietsland, nog steeds gaat de meerderheid met de auto naar hun werk. Hier valt dus nog de nodige winst te behalen. Door vaker voor de fiets te kiezen, stoot je veel minder CO2 uit en ben je dus duurzamer bezig. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen om fietsend naar je werk te gaan. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat werknemers die fietsten naar hun werk gezonder, gelukkiger en minder ziek worden. Kortom: waar wacht je nog op?

Inspireer anderen ook om duurzamer te gaan leven

Hierover kunnen we kort zijn. Samen is toch alles leuker? Zet samen kleine stapjes voor een duurzame toekomst. Want hoe leuk is het als je ook anderen kunt inspireren om mee te doen!

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close