Geen eten verspillen

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 41 kilo eten per persoon weggooien? Het weggooien van eten komt gemiddeld per jaar op een totaal bedrag neer van 145 euro per persoon. Dit is natuurlijk zonde want vaak kun je de restjes de volgende dag nog prima gebruiken. Naast dat het veel onnodige kosten oplevert ook niet goed is voor het milieu. Bijna iedereen gooit dus wel eens eten weg. Het hoeft gelukkig niet per se ingewikkeld te zijn om voedselverspilling tegen te gaan. LEF Green geeft tips:

Een goede planning is belangrijk

Het is belangrijk om een goede planning te maken. Zo kun je bijvoorbeeld per maaltijd precies opschrijven wat je nodig hebt en noteren op een boodschappenlijstje. Door het opschrijven van de producten die je nodig hebt met de hoeveelheden, koop je minder vaak te grote hoeveelheden. Uit eerder onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die boodschappenlijstjes maken tot wel 9 kilo eten minder verspillen. 


Bewaar eten op de juiste manier 

Door eten op de juiste temperatuur te bewaren blijft het vaak langer goed. Hierdoor hoef je dan weer minder weg te gooien. Zo zijn er bepaalde fruit en groente die je het beste in de koelkast kunt bewaren en andere juist weer buiten de koelkast. Ook kun je brood bijvoorbeeld het beste bewaren in een afgesloten zak of trommel.

 

Lees verder: 'Een tiny house', 'Ga voor een groendak' en 'Duurzaam vervoer'

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close