LET OP; De wintertijd is ingegaan.

De wintertijd is weer ingegaan, waardoor we vannacht allemaal een uurtje langer konden slapen. Maar waarom verzetten we de klok eigenlijk? In 1977 werd in Nederland voor het eerst de klok verzet met het idee om energie te besparen en te bezuinigen op verlichting. Door optimaal gebruik te maken van daglicht konden de lampen langer uitblijven. Dit klinkt als een nobel idee, maar is het in deze tijd nog steeds gunstiger voor onze energie rekening? 

Mensen bezitten tegenwoordig namelijk veel meer elektrische apparaten dan in de jaren 70 (laptops, mobiels en televisies) waarvan het gebruik in tegenstelling tot verlichting niet wordt beïnvloed door het ondergaan van de zon. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel meer alternatieve energiebronnen waardoor energie besparing door het verzetten van de klok verwaarloosbaar is geworden. Ook zou het verzetten van de klok een negatief effect kunnen hebben op het bioritme van de mens.

Waarschijnlijk komt er op termijn dan ook een einde aan de het verzetten van de klok, de meerderheid van het Europees Parlement wil er namelijk al in 2021 vanaf. De vraag is echter wordt dit onderwerp niet ondergesneeuwd door het huidige Corona dossier?

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close