Column Carlo: Ga de fiets op!

Sociale afstand werkt optimaal op de fiets, aldus de Duitse overheid. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten.

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets, zo concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel. De Duitse minister van Volksgezondheid pleitte al eerder voor het gebruik van de fiets, omdat op die manier het risico van besmetting wordt verminderd.

Het vermijden van treinen en bussen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. De kans om deze in te ademen tijdens het fietsen is volgens de Duitse viroloog Michael Barczok ‘nul’. Het is volgens Duitse experts daarmee ‘de perfecte vorm van zelfbescherming'.

Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar loop je ook minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken. Volgens een studie kan de ziekteverwekker tot negen dagen overleven op oppervlakken en dan mogelijk nog steeds infectieus zijn. Elke vorm van openbaar vervoer vormt daarom een fundamenteel risico. 

Let wel op je gezondheid! Voel je jezelf niet fit en heb je koorts, sport dan NIET. Mijn regel als wielrenner is om bij koorts  niet te sporten, daarnaast heeft je lichaam de energie nodig om het lichaam te herstellen. Heb je koorts? Dan is mijn advies om voor iedere dag koorts 2 dagen niet te sporten.

Ga verder lekker fietsen, maar doe dat individueel om besmetting te voorkomen. Ben alert voor elkaar en zuinig op jezelf. Dus als je jezelf fit voelt na een dag thuiswerken stap op de fiets, maak een leuke tocht en blijf vitaal! 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close