Toyota bouwt de stad van de toekomst

Aan de voet van Mount Fiji bouwt Toyota een stad van de toekomst. Op de plek van een oude autofabriek komen tweeduizend mensen te wonen in houten huizen die worden voorzien van de laatste elektronica en worden gevoed met brandstofcellen. De stad aan de voet van Japans bekendste berg krijgt een oppervlakte van 70 hectare en gaat luisteren naar de naam Woven City. 

De stad wordt compleet duurzaam worden gebouwd, met zo veel mogelijk toepassing van hout. Dat wordt verwerkt met een mix van traditionele Japanse timmertechniek en de modernste robotica. De daken van de huizen worden vol gelegd met zonnecellen die brandstofcellen voeden. Deze brandstofcellen vormen de kern van het energiesysteem van Woven City. 

De huizen in Woven City worden uitgerust met de laatste elektronische snufjes om de bewoners maximaal wooncomfort en gemak te bieden. Maar de ambities reiken verder. De sensoren en robots in de woningen, die worden uitgerust met kunstmatige intelligentie, houden ook de veiligheid, gezondheid en het welbevinden van de bewoners in de gaten. De stad wordt een heus living lab voor de nieuwste technologie rondom wonen, mobiliteit en smart cities.

De eerste paal moet begin volgend jaar de grond in gaan. In eerste instantie wordt Woven City gebouwd voor zo’n 2000 bewoners, maar rondom de oude Toyota-fabriek is volgens president Akio Toyoda nog genoeg ruimte voor uitbreiding.

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close