De politiek en het klimaat

Met de verkiezingen in volle gang is het onderwerp klimaatsverandering een van de top prioriteiten geworden. Partijen besteden er meer en meer aandacht aan en de onrust bij kiezer stijgt. Maar hoe staat Nederland er eigenlijk voor in vergelijking met andere landen? En wat is het streven van het nieuwe kabinet? Benieuwd? Lees snel verder LEF Green zocht het uit!

Nederland ging traag van start

Een aantal jaar geleden bereikte de gaswinning in Nederland nog een recordhoogte en ook werden er nog nieuwe kolencentrales gebouwd. Als gevolg van deze acties lag het CO2-uitstoot niveau in 2018 nog op hetzelfde niveau als in 1990. Daarnaast heeft Nederland op de Europese ranglijst lang onderaan gestaan omdat de uitstoot per inwoner simpelweg te hoog was. Gelukkig begint daar verandering in te komen en breken de windparken in Nederland records, ook groeit het aantal zonnepanelen snel. 

De toekomstThere is no Planet-b

In het klimaatakkoord staat als doel gesteld om in 2030 maar liefst 49% minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Dit streven zal waarschijnlijk door het nieuwe kabinet nog worden aangescherpt aangezien de meeste grote partijen schreven voor een vermindering van 55 tot 60%.  

Samen sterker?

Het is van belang dat we samen streven voor een duurzamere wereld.  Zo verliezen Antarctica en Groenland namelijk op hoge snelheid ijs, wat uiteenlopende gevolgen kan hebben voor Nederland. Daarnaast wordt er verwacht dat voor de stijgende zeespiegel dijkverhogingen geen oplossing zijn en zijn we natuurlijk afhankelijk van de rest van de wereld. Gelukkig hebben veel grote economieën al het streven om binnen 30 jaar klimaatneutraal te zijn. Ook wordt duurzame energie steeds goedkoper en steeds zo ook de vraag naar zon en wind energie!

Wil je nu graag werken aan de wereld van morgen? We hebben nog leuke vacatures openstaan zoals Junior Consultant Duurzaamheid/EnergietransitieContinuous Improvement Engineer of Accountmanager Ontwikkeling Zonneparken

Lees verder: 'Europees Parlement pleit voor universele oplader''Een Duurzaam Regeerakkoord'‘Leve de USA! Ze zijn terug in het Parijs Akkoord’

 

 

 

 

 

 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close