Een gezond huis

Je gezondheid is afhankelijk van verschillende zaken. Dit kan bijvoorbeeld aangeboren zijn of beïnvloed worden door je beweeg- en eetgewoonten. Maar dit niet alleen ook je leefomgeving heeft vaak invloed op je gezondheid. Zo is het al algemeen bekend dat onder andere luchtvervuiling, vocht, asbest en uv-straling schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Hoe kan je deze risico’s zelf verminderen? 

  1. Wees proactief en onderneem acties wanneer je overlast ervaart van stank of geluid. Geluidsoverlast kan namelijk je nachtrust verstoren of zelfs aanleiding zijn tot stress. Maar ook stankoverlast kan zeer zeker je gezondheid beïnvloeden. Dit kan immers leiden tot geïrriteerde slijmvliezen en/of hoofdpijn. 
  2. Vermijd in alle gevallen contact met asbest. Verwijderen mag dan ook alleen met toestemming van de gemeente. Sinds een aantal jaar mag asbest niet meer worden gebruikt omdat het inademen van deze vezels kanker kan veroorzaken.  
  3. Woon je dichtbij een drukke weg, ventileer het huis dan zoveel mogelijk buiten de spitsuren en open de ramen aan de andere kant van het huis. Zo kun je namelijk de blootstelling aan fijnstof verminderen, dit is een mengsel van kleine deeltjes die door de lucht zweven. Wanneer er teveel fijnstof in de lucht zit kan dit leiden tot luchtvervuiling en gezondheidsklachten zoals problemen met hart, vaten en longen. 
  4. Zorg dat je woning goed doorlucht zo voorkom je dat er schadelijke stoffen blijven hangen zoals radon en vocht. In huis is de lucht een mengeling van allerlei stoffen, waarvan de meeste onschadelijk zijn zolang de concentratie laag blijft. Wanneer de stoffen zich ophopen groeit het risico op klachten.

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close