Duurzaam Kerstdiner -TIP VAN DE WEEK

Als het dit jaar geen witte kerst wordt, dan in ieder geval een groene. Deze week geven we jullie een aantal tips voor een duurzamere kerstmaaltijd. Wist je dat duurzaam koken helemaal niet zo moeilijk is? Met een paar kleine veranderingen kun je al snel een stuk duurzamer koken. Zo ben je milieubewust bezig en kun je ook nog eens geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan een deksel op de pan, een klein laagje water in de pand of het vuur wat lager zetten.

  1. Een deksel op de pan zorgt al snel voor 2 tot 3 keer minder energieverbruik.
  2. Gebruik niet teveel water, een klein laagje water zodat het niet droog kookt is vaak al voldoende.
  3. Pak een kleinere pan als dat nodig is. Kleinere oppervlakte zorgen namelijk voor minder warmteverlies.
  4. Ga dit jaar eens voor een veggie kerstmenu en gebruik daarbij zoveel mogelijk lokale producten.
  5. Heb je veel overschot? Eet het de dag erna of bewaar het in de diepvries.

Fijne ‘Groene’ Feestdagen!