Energie besparen voor bedrijven

Voor veel ondernemers is de energiepost vaak een flinke. Daardoor kan besparen op je energiekosten al heel snel voordelig zijn. De hoogste tijd dus om eens naar het energie verbruikt van je bedrijf te kijken. Want met een paar eenvoudige aanpassing kun je al snel wat euro’s besparen. LEF Green zocht het voor je uit!

Zet computers helemaal uit

Het lijkt misschien easy maar in de praktijk loopt het toch vaak anders. Zo worden computers vaak niet helemaal afgesloten maar blijven ze in de stand-by stand staan en laat dit nou net meer energie verbruiken. 

Klokthermostaat verwarming

Bedrijven regelen vaak de temperatuur in hun pand door middel van een klokthermostaat. Zo kan je in de winter én zomer de juiste temperatuur reguleren. Maar vaak

worden deze thermostaten niet goed gecontroleerd, ook hierdoor kan er onnodig energie verloren gaan. 

Slim klimaatplafond

Een slim klimaatplafond werkt als een thermische accu. Zo neem het overdag de warmte van mensen, verlichting en computers op. Hierdoor blijft het koel in een ruimte. In tegenstelling tot wat er overdag gebeurt, gebeurt er ‘s nachts het tegenovergestelde. Wat levert het op? Met het verwarmen en koelen van een kantoor met een slim klimaatplafond bespaar je al snel de helft aan verwarm- en koelvermogen. 

Wil jij graag verantwoordelijk zijn voor de realisatie van projecten waarin de huidige energieprestatie of -verbruik van vastgoed inzichtelijk wordt gemaakt door middel van een EPA-onderzoek en/of een energie-audit? Bekijk dan eens de vacature Projectmanager Energie bij onze relatie SGS.

Lees verder: 'Zonnepanelen', 'Voorkom boetes' en  'Geen eten verspillen'

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close