Leve de USA! Ze zijn terug in het Parijs Akkoord

President Joe Biden heeft na zijn aankomst in het Witte Huis een decreet ondertekend waarbij de VS terugkeert in het Klimaatakkoord van Parijs. Het was de eerste keer dat het onderwerp ‘klimaat’ centraal stond in de Amerikaanse verkiezingen en dat terwijl de VS de allergrootste vervuiler is na China. In 2017 besloot zijn voorganger Donald Trump uit het klimaatakkoord stappen. Omdat hij van mening is dat het klimaat niet opwarmt, maar juist afkoelt. Maar wat heeft de terugkeer van de VS nu precies voor gevolgen voor de klimaatonderhandelingen?

Gezamenlijk beleid

De terugkeer van de VS in het Parijs Akkoord wordt gezien als zeer belangrijk. Dit heeft te mede te maken met het idee dat Amerika als grootmacht een signaal zond aan andere landen, dat het klimaatprobleem niet zo groot was. Terwijl Joe Biden nu het tegenovergestelde signaal geeft, waarbij landen wordt gevraagd om juist samen te werken om de klimaatimpact te minimaliseren.

Doelstellingen behalen

Terugkeren in het Parijs Akkoord lijkt makkelijk, maar de doelstellingen ook halen is een hele andere opgave. De vertrouwensbreuk die ontstond doordat Donald Trump het Parijs Akkoord zomaar in de prullenbak gooide wordt ook niet zomaar ongedaan gemaakt. Daardoor heeft Joe Biden ook nog de belangrijke taak om het vertrouwen terug te winnen van de andere leden van het Parijs Akkoord. Wij van LEF Green zijn in ieder geval blij met de nieuwe ingeslagen weg van de VS en steunen Joe Biden met het aanpakken van het klimaatprobleem.  

Lees verder: ‘Een gezond huis’, ‘Een duurzamer leven door Corona’, ‘Biomassa als duurzame energiebron’

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close