Ga voor een Groendak

In Nederland hebben huizen in totaal miljoenen vierkante meters dak, een oppervlakte met flink wat potentie. Een groendak heeft namelijk grote voordelen voor je isolatie, zo blijft het in de zomer heerlijk koel en is het beter voor het milieu. Daarnaast hebben groene daken nog meer voordelen zoals het aantrekken van beestjes, vogels en planten. LEF Green zocht uit wat een groendak nu precies inhoudt!

Wat is een groendak?

Een groendak is eigenlijk letterlijk een tuin op je dak. Deze tuin bestaat meestal uit verschillende grassen, struiken, kruiden en soms zelfs bomen. Je kan je dan ook vast wel voorstellen dat een groendak soms erg zwaar is en niet op elk huis gerealiseerd kan worden. In feite is een groendak een dak bedekt met vegetatie en kan zowel hellend als plat zijn. 

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Een groendak ziet er natuurlijk leuk uit, maar heeft ook talloze voordelen. Zo zijn planten goed voor het milieu omdat planten koolzuur omzetten in zuurstof. Op deze manier kunnen groene daken bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in een stad. Het is zelfs zo dat als er voldoende groene daken in een stad zijn, ze de temperatuur in de stad een paar graden kunnen terugbrengen. Daarnaast houden de planten en bloemen op groene daken insecten in leven en werkt het groene dak isolerend, en dus energiebesparend!

Lees verder: ‘Duurzaam Vervoer’, 'Duurzaam Wonen de Voordelen’ en ‘Handige Apps’

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close