Column Carlo: Op weg naar een duurzame wereld.

Vanuit mijn passie, creatieve ervaring en ambitie ben ik, Carlo van Doorn, samen met Joris Verhoeven op 1 maart dit jaar gestart met een nieuwe bedrijf: LEF Green. Met LEF Green zijn wij de expert voor werkzoekenden en werkgevers die geloven in én bijdragen aan een groenere en schonere wereld. Samen hebben wij ruim 25 jaar ondernemende ervaring en een bovengemiddelde affiniteit voor duurzaamheid. Zo ben ik als millennial opgegroeid met de duurzame gedachte. Tijdens mijn Hbo studie stond het onderwerp duurzaamheid centraal. Ook fietste ik toen op semi-professioneel niveau. Hierbij werd de natuur mijn inspiratiebron voor een duurzamere toekomst. Daarnaast ben ik me ervan bewust dat wij de laatste generatie zijn die het balans van de natuur kan herstellen. Wij zijn de generatie die de wereld moet gaan afkoelen. Want als wij de wereld kunnen verwarmen kunnen wij hem ook weer afkoelen. Daar ben ik van overtuigd. 

Ondanks dat we gestart zijn in de coronacrisis hebben we tot nu toe al 11 duurzame specialisten verbonden aan duurzame bedrijven. Een mooie start! Ik merk dat veel bedrijven en consumenten hopen dat Nederland groener uit de coronacrisis komt. In de Troonrede noemde onze koning Willem-Alexander het klimaat expliciet. Dat is mooi. De focus van duurzaam herstel uit de coronacrisis blijft! Zo vertelde onze koning dat de klimaatverandering door het coronavirus niet minder urgent is. Daarnaast is het het voorgenomen Groeifonds, wat vorige week is aangekondigd, goed voor de verduurzaming van de Nederlandse economie. “De unieke schaal en de looptijd van het Nationaal Groeifonds maken het mogelijk Nederland welvarender, schoner en duurzamer over te dragen aan de jongeren van nu,” zei de Koning.

De overheid zet dus in op duurzaamheid. Dit was eens te meer de bevestiging dat wij met LEF Green op het juiste pad zitten. Met ons netwerk aan duurzame specialisten ondersteunen wij duurzame bedrijven helpen met het vinden van de juiste kandidaten. Daarnaast is er volgens ons geen betere banenmachine dan het Klimaatakkoord. Wij verwachten daarom de komende tijd veel nieuwe duurzame vacatures. 

Ben jij een professional met kennis op het gebied van Duurzaamheid? Zoek jij een baan met echte impact? of wil je gewoon eens sparren over het onderwerp duurzaamheid? Dan kom ik graag met je in contact. Bel, mail of app mij dan via 06 37604984 | carlo@lefgreen.nl. Dan plannen we een virtuele afspraak in.

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close