Column Joris & Carlo: De oproep voor een duurzame doorstart van onze economie wordt steeds luider.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vanuit onze passie, creatieve ervaring en ambitie zijn wij, Carlo van Doorn (links op de foto) en Joris Verhoeven, gestart met LEF Green. Op 1 maart waren we live, in het oog van corona. Ondanks dat het begin van de lockdown veel stress met zich meenam, ging de zon voor LEF Green snel schijnen. Want juist de coronapandemie heeft tot het besef geleid dat we duurzamer moeten gaan leven. De oproep voor een duurzame doorstart van onze economie wordt steeds luider. Veel mensen hopen dat Nederland groener uit de coronacrisis komt.

Het doel van LEF Green is het verbinden van duurzame professionals aan bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Wij zijn namelijk dé expert op het gebied van duurzame vacatures en projecten voor specialisten in de branches Milieu, Klimaat en Energie.

LEF Green dekt de lading. LEF betekent Ludiek, Eigenwijs en Fanatiek. Green staat natuurlijk voor Duurzaamheid. Het zijn de ingrediënten van onze werkwijze. LEF Green verbindt werkgevers en specialisten met elkaar, die vanuit hun professie bijdragen aan een groenere en schonere wereld. Daarvoor zijn we een actieve community aan het bouwen met inmiddels bijna 1.000 specialisten uit het werkveld. Zij zijn uitstekend in hun werk, maar minder bedreven in het zoeken en vinden van de beste job. Dat is dan weer ónze specialiteit: #WijVerbinden.

Binnen het recruitmentlandschap zijn er veel bureaus. LEF Green richt zich daarentegen op een nichemarkt en we opereren landelijk. De energietransitie en regelgevingen omtrent klimaat en milieu zorgen ervoor dat de vraag naar duurzame specialisten sterk toeneemt. Voor ons dus genoeg werk aan de winkel.

Zien en voelen
We verbinden vraag en aanbod met elkaar. Onze relaties moeten met hun werkwijze en idealen bij ons passen en daarom zeggen we soms ook ‘nee’. Zo moet onze relatie echt duurzaam denken én doen. Duurzaamheid moet verankerd zijn binnen de organisatie. Het is dus niet alleen een kwestie van het leggen van zonnepanelen en vervolgens met een oude dieselauto blijven doorrijden. Duurzaamheid is een breed begrip, echter je moet het wel zien en voelen.

Tegelijkertijd kan een bedrijf dat nog niet duurzaam is, maar het wel echt wil worden, ook verder komen met een specialist via ons. Alles wat bijdraagt aan een schonere en groenere wereld heeft onze aandacht. Het is een mooie uitdaging om met de juiste specialisten er de juiste vorm aan te geven. En het werkt echt; we hebben al mooie stappen gezet. Wanneer een bedrijf meer capaciteit, kennis en kunde in huis heeft, kan het sneller belangrijke stappen maken. Door met de juiste mensen duurzamer te denken, versterk je elkaar. Ook daarbij brengen we onze expertise in.

Effectiever
Met onze visie komen we met een ander verhaal binnen. We maken deze specifieke arbeidsmarkt mooier door specialisten te verbinden. Wat motiveert mensen, intrinsiek, en wat is de echte ambitie? Dat is een vak apart.

Bij alles wat we doen, kijken we naar duurzaamheid, dat zit in ons dna. We zijn gevestigd in een duurzaam kantoorpand en voeren onze gesprekken virtueel. Een positief punt aan de coronacrisis is dat deze ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt. Het is effectiever, je krijgt letterlijk een goed beeld van elkaar en je komt sneller to-the-point. Soms verloopt de procedure volledig digitaal en zien specialist en relatie elkaar pas op de eerste werkdag op de werkvloer. Hier zijn we trots op! #WijVerbinden.

Naam: Carlo van Doorn (26) & Joris Verhoeven (42) Ben jij een specialist (werknemer of werkgever) in een van de branches Milieu, Klimaat of Energie? Dan is LEF Green er voor jou! #DuurzameVacatures #WijVerbinden Zie: lefgreen.nl . Beeld: Marloes Kemps

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close