De invloed van de klimaatverandering op natuurrampen stijgt wereldwijd

Het aantal klimaat gerelateerde natuurrampen stijgt wereldwijd, er is zelfs een stijging van maar liefst 35 procent in vergelijking met 30 jaar geleden. Dit jaar staat de teller al op 132 natuurrampen, blijkt uit een onderzoek van het Rode Kruis in het World Disasters Report 2020. Waarbij er dit jaar ongeveer 1,7 miljard mensen slachtoffer zijn geworden van deze rampen.  

Volgens het Rode Kruis zullen het aantal natuurrampen verder stijgen als er geen actie wordt ondernomen tegen de klimaatveranderingen. Daarnaast zullen er meer extreme hittegolven en overstromingen plaats gaan vinden. Ook worden er in de toekomst meer zware orkanen verwacht. Waarbij nationale hulporganisaties waarschuwen dat alleen helpen als de natuurramp heeft plaatsgevonden geen optie is. 

Verder constateert het Rode Kruis dat juist de kwetsbare mensen in de samenleving het minst zijn beschermd tegen de klimaatcrisis. Als juist deze landen meer zouden kunnen investeren in waarschuwingssystemen, zou dit kunnen leiden tot een veel lager aantal slachtoffers. Als voorbeeld afgelopen maand vielen er honderden doden door tyfoons op de Filipijnen en orkanen in Centraal-Amerika. Maar om genoeg noodhulp te verlenen en te investering in preventie waarschuwingssystemen is er maar liefst 70 miljoen euro nodig. Er is dus nog een lange weg te gaan!

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close