Een duurzamer leven door Corona?

Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de Nederlanders sinds de COVID-19 pandemie graag duurzamer zou willen leven, terwijl zeven procent heeft aangegeven dit minder te willen doen. Het onderzoek werd uitgevoerd door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en was uitgevoerd door Motivaction. 

Het onderzoek onderzocht deelnemers goede voornemens voor 2021. De goede voornemens varieerde van gezonder leven, meer leuke dingen doen tot duurzamer leven. In de toekomst zouden de deelnemers met name willen letten op het kopen van duurzame artikelen, bewuster met spullen omgaan, investeren in zonnepanelen en het huis beter isoleren. Minder of geen vlees eten blijft een discussiepunt 16 procent doet dit al, 29 procent wil dit meer gaan doen en 34 procent kan zijn biefstuk nog echt niet missen. 

Ook onderzocht Motivaction de effecten van de COVID-19 pandemie op het klimaat. Zo heeft 26 procent van de Nederlanders sinds de pandemie meer zorgen om het klimaat, maar aan de andere kant heeft dan ook 17 procent minder zorgen om het klimaat. Vooral in de leeftijdscategorie tussen de 18-34 lijken steeds meer jongeren zich zorgen te maken om het klimaat. Ook al heeft de COVID-19 een grote impact op ons leven, de opwarming van de aarde is toch iets wat ons ook zorgen baart. 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close