Klimaat belangrijker door Corona

Veel mensen zijn zich door de corona crisis bewust geworden van het klimaat en willen hieraan ook zelf een bijdrage leveren. ABN Amro meldt vandaag dat bijna 80% Nederlanders minder wil gaan vliegen en ruim 75% het autogebruik wil beperken. Dit concludeerde zij op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederland. Vergeleken een jaar geleden overwoog slechts 25% minder te vliegen en minder auto te rijden. 

Door de corona crisis lijkt een keerpunt te zijn ontstaan in de bewustwording van het belang van het klimaat, aldus ABN AMRO. Zo wil 71 procent van de Nederlanders de schonere lucht en positieve milieueffecten als gevolg van corona maatregelen behouden. Ook wil 41 procent van de Nederlanders dat de overheid gelijktijdig werk maakt van de economie en het klimaat.

Economisch herstel verdient voor de meeste Nederlanders nog steeds de hoogste prioriteit, maar klimaat staat volgens ABN AMRO op de tweede plek. Meer dan 80% van de burgers maakt zich zorgen over het klimaat en vinden dat duurzaamheid hoog op de politieke agenda moet staan.

 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close