Duurzaam Vervoer - TIP VAN DE WEEK

Duurzaam Vervoer - TIP VAN DE WEEK

Waarschijnlijk ben je het met ons eens dat wandelen en fietsen de duurzaamste vervoersopties zijn voor het milieu. Maar altijd overal heen lopen of fietsen doe je vast ook liever niet! Dus hoe zit het eigenlijk met andere vervoersmiddelen zoals scooters, bussen, treinen en auto’s? LEF Green zocht uit hoe je op andere manieren toch met duurzaam vervoer kunt reizen. 

Scooters zijn echte vervuilers
Heb je nog een oude scooter is je schuur staan? Ben je er dan van bewust dat dit echte luchtvervuilers zijn. Het meest vervuilend zijn de modellen met een tweetaktmotor, ben je toch gehecht aan je scooter ga dan voor een duurzamer alternatief en kies voor elektrisch. 

Ga voor elektrisch openbaar vervoer
We weten allemaal dat de trein natuurlijk altijd een duurzame keuze is. Maar wil je hier nog een schepje bovenop doen kies dan voor elektrisch openbaar vervoer. Elektrisch openbaar vervoer is namelijk nog minder belastend voor het milieu dan de ‘normale’ bus en is daarbij een echt duurzaam vervoersmiddel. 

Een auto als alternatief 
Wil je nu niet afhankelijk zijn van openbaar vervoer maar toch je steentje bijdragen. Kies dan voor een elektrische auto. Over de hele levensduur van de auto scheelt dit namelijk maar liefst 50% minder CO2-uitstoot dan een brandstof auto. Mocht je nu geen mogelijk hebben voor een elektrische auto, dan kun je altijd nog gaan voor een nieuw zuiniger model. 

Meer tips over Duurzaam leven? Eerder schreven we al artikelen over ‘de voordelen van duurzaam wonen’, ‘handige apps om duurzamer te gaan leven’ en ‘Stop met plastic flesjes’. 

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close