Wielerploeg Movistar zet vol in op duurzaamheid

De Spaanse wielerploeg Movistar bekommert zich om het milieu en heeft daarom een plan gepresenteerd om in de toekomst de eerste volledig duurzame wielerploeg te worden. Zo zal de wielerploeg in de nabije toekomst overstappen op hybride auto’s.

De WorldTour-ploeg met onder andere Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler zal deze zomer al de eerste stappen zetten naar een duurzamer beleid. Movistar committeert zich aan de Sustainable Development Goals (zeventien kerndoelen op weg naar een duurzame wereld) van de Verenigde-Naties, zo valt er te lezen in een persbericht.

De wielerploeg hoopt voor 2030 volledig duurzaam te opereren, onder meer door 100% duurzame energie te gebruiken in het hoofdkantoor in Pamplona en het plaatsen van zonnepanelen bij het hoofdkwartier. Men hoopt op die manier zelfvoorzienend te zijn wat betreft energiegebruik. De ploeg kiest verder voor zuinigere hybride-auto’s.

“We willen uiteindelijk een voorloper worden op het gebied van duurzaamheid”, zo klinkt het. “De wielersport werd altijd al beschouwd als een groene sport, maar het wielrennen is tegelijkertijd een energievretende sport. Wij willen het wielrennen nu nog duurzamer maken.”

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close