Schotse brouwerij maakt CO2-positieve wodka uit erwten

Het Schotse Arbikie Distillery heeft een klimaat positieve wodka ontwikkeld op basis van erwten. Voor iedere fles Nàdar (Keltisch voor natuur) wordt volgens Arbikie Distillery 1,53 kilo CO2-uitstoot bespaard, wat meer is dan de CO2 die voortkomt uit de productie. Volgens de makers heeft de CO2 winst alles te maken met het hoofdingrediënt: de erwt, waarvan er zo’n 4500 in een fles gaan. Ten eerste produceren erwten hun eigen stikstof doordat bacteriën het zelf uit de lucht halen. Hierdoor is geen bemesting nodig, wat doorgaans wel het geval is bij graansoorten. Ten tweede bevatten erwten veel meer eiwitten dan graan, waardoor het restproduct voor hoogwaardige toepassingen gebruikt kan worden, bijvoorbeeld als veevoer. Proost :)

nàdar hashtag on Twitter

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.