Sourcing

LEF Green maakt gebruik van de nieuwste sourcings technieken. Sourcen is een vak dat je niet ‘even doet of leert’. Wij verstaan dit vak en vinden de beste specialisten voor duurzame vacatures. Wij vinden de meest lastige  profielen en kijken verder dan alleen de hard skills. Wat wij verstaan onder sourcing? Het aandragen van exact passende cv. Cv's van mensen die zowel matchen op de harde als de zachte eisen en bij de cultuur van de organisatie passen. Dit betekent dat wij: 

Een volledige analyse maken van de openstaande vacature. Hierbij houden wij rekening met alle wensen en eisen die er bij horen. Denk aan: De organisatiecultuur en alle onderwerpen die spelen binnen de organisatie. Dit vraagt een kundig onderzoek waarin alle informatie gewogen wordt en op waarde wordt geschat. Dit levert ook weer nieuwe vragen op. Al deze informatie draagt bij aan het vinden van de ideale kandidaat.

Hierna gaan wij op zoek naar raakvlakken tussen de gevonden informatie op basis van de vacature, het team en de organisatie. We brengen met deze informatie niet alleen de hard skills en soft skills van de ideale kandidaat in kaart, maar ook de cultural fit, de toegevoegde waarde van de kandidaat voor de organisatie en van de vacature voor de kandidaat. Er wordt hierbij onder meer gekeken naar vakjargon, trends en ontwikkelingen. Daarna gaan wij kijken wáár deze kandidaten dus het best gevonden kunnen worden (verrassend!: dit is vaak dus níét een jobboard of LinkedIn). Wij kijken waar deze kandidaten zich online profileren. Wij hebben hierbij het LEF om buiten de gebaande paden te handelen, denken en doen. Deze informatie wordt wederom geanalyseerd naar de meest vruchtbare kandidaten.

Na deze analyse wordt alle gevonden informatie samengevat en kan de sourcer kandidatengegevens omhoog brengen door middel van een de zogenoemde Boolean Search (het zoeken binnen een specifieke website met behulp van een zoekcodes). Van daaruit kun je verder zoeken naar de profielen en de contactgegevens behorende bij deze profielen. Hierbij gebruiken wij een tal van tools, extensies en zoekstrings. Als we eenmaal deze gegevens hebben gevonden, dan maken wij een selectie (longlist) van kandidaten die perfect passend zijn. 

Meer informatie over onze diensten? 

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

#WijVerbinden

Bel me terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

LEF Green gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close