Logo BITZER

Werken bij BITZER

BITZER is wereldwijd een van de leidende producenten van compressoren voor de koude- en klimaattechniek. Je ziet het niet, maar eigenlijk kom je hun compressoren dagelijks tegen. Zij verzorgen namelijk binnen de gehele voedselketen vanaf postharvest tot aan jouw winkelmandje.
Werken bij BITZER

Alles wat je moet
weten over BITZER

Bijdragen aan de energietransitie wordt hier dagelijks in de praktijk gebracht. Het is voor BITZER belangrijk om te kijken naar het hergebruik van machines en onderdelen. Vanuit het prettige Breda werk jij met een klein team samen dat verantwoordelijk is voor de hele Benelux.
BITZER Benelux is onderdeel van BITZER Group. Je werkt met BITZER vanuit het kantoor in Breda met een klein en zelfstandig team. Die zelfstandigheid is belangrijk in jouw werk: je hebt een mailbox en haalt hier jouw taken en acties voor de dag uit. Binnen de cultuur van BITZER is open communicatie belangrijk: hier word je gestimuleerd om feedback te geven en te ontvangen. Zie jij processen die beter kunnen? Deel het met jouw collega’s en er wordt gekeken naar hoe dit opgepakt kan worden. Daarnaast schakel je veel met het kantoor in Duitsland: heb je een idee? Zorg voor een goede onderbouwing, zodat jouw idee uitgevoerd kan worden.

De ambitie hier is als volgt: de grootste én de beste zijn. Binnen de cultuur staat ontwikkeling dus centraal. Hoe ontwikkelt BITZER zich en hoe gaan de collega’s daarin mee? Je krijgt het vertrouwen en de benodigdheden om jezelf te ontwikkelen. Dat zegt ook iets over de manier waarop gecommuniceerd wordt: we zien de wereld allemaal anders en iedereen mag zeggen wat die wil zeggen. Kortom: een prettige werkomgeving waar jij mag zijn wie je bent. Je komt geregeld in contact met collega’s met een andere culturele achtergrond: bijvoorbeeld Belgisch en Duits.
Om de gestelde ambitie te behalen, wordt er ook actief gekeken naar jouw ambitie. Je komt hier binnen met een bepaalde functie en krijgt een leeg canvas om jouw carrière vorm te geven: welke kant wil je op en hoe wil je je ontwikkelen? Als werkgever kijkt BITZER naar hoe ze jou kunnen ondersteunen om jouw ambities te realiseren. Hier worden je geen doelstellingen opgelegd – hier bepaal je ze samen. Zo starten sommige collega’s in het magazijn en zijn zij nu werkzaam als Senior Sales Engineer of Sales Coördinator.

Ontwikkeling is belangrijk binnen de cultuur en dat betekent dus ook volop kansen voor jou als medewerker van BITZER. Je kunt alle kanten op: wil je je meer ontwikkelen op technisch vlak? Ambieer je een rol in sales? Intern zijn er verschillende ontwikkelingsmogelijkheden middels een academy en indien de behoefte er is zijn er ook opties voor externe ondersteuning bij ontwikkeling. Je wordt hier niet beoordeeld, maar er wordt gekeken naar je punten van ontwikkeling. Welke competenties zijn er en waar wil jij mee aan de slag? Zo zijn er verschillende teamsessies waarbij er bijvoorbeeld kleurenprofielen worden gemaakt.
Circulariteit en duurzaamheid zijn dus belangrijke thema’s voor deze werkgever! Al meer dan 90 jaar staat het bedrijf voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Wereldwijd zijn zij maatgevend in de compressortechniek waarmee iedere koel- of klimaat technische installatie met zekerheid functioneert. Grote kans dat je het niet wist, maar eigenlijk kom je de compressoren van BITZER dagelijks tegen.

Het hoofdkantoor van BITZER is gevestigd in Sindelfingen, dit ligt bij Stuttgart in de buurt. Vanuit het hoofdkantoor worden de grote lijnen bepaald en uitgezet. Om jouw werk naar toebehoren uit te voeren, heb je regelmatig contact met de collega’s in Duitsland om te overleggen en beslissingen te maken.

Dit zeggen de collega’s van BITZER

Bekijk de vacatures bij BITZER

Geen vacatures gevonden

Meer weten?
Wil jij jouw energie inzetten voor een duurzame reis? We spreken graag met je over de vacature(s), mogelijkheden en het bedrijf. Je kunt ons bellen of mailen voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug en zijn benieuwd welke verbinding we voor jou mogen maken. #WijVerbinden