Een duurzame baan met impact: maak het verschil met morele ambitie

Hoe kun jij het verschil maken? Door jouw talenten en kwaliteiten in te zetten voor een hoger doel! Je lost een wereldprobleem op, brengt mensen bij elkaar of doet iets wat de natuur ten goede komt. Om belangrijke maatschappelijke problemen het hoofd te bieden, hebben we alle beschikbare mensen nodig die zich hiervoor willen inzetten. Overweeg jij een duurzame baan met impact? Ben je ernaar op zoek om het verschil te maken? Volg dan je morele ambitie!

“De grootste verspilling van onze tijd is de verspilling van talent. Iedere carrière duurt 2.000 werkweken. Hoe je die tijd besteedt, is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Toch zitten miljoenen mensen vast in suffe, nutteloze of zelfs schadelijke banen. Het medicijn tegen deze verspilling? Morele ambitie. De wil om bij de besten te horen, maar met andere maatstaven van succes. Geen dik salaris, deftige titel of corner office, maar een carrière die is gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste wereldproblemen.”

Dit schrijft journalist Rutger Bregman over het begrip morele ambitie. Met zijn nieuwe boek hoopt hij professionals te inspireren om voor een (duurzame) baan met positieve impact voor de wereld. Dat vinden wij een heel goed plan! Bij LEF Green bemiddelen we professionals naar een baan in de duurzaamheid, voor de branches: milieu, klimaat en energie. Maar: hoe kom je tot een morele ambitie en hoe zet je dit vervolgens in voor een duurzame baan met impact? Wij geven je met dit artikel verschillende tips.

De vorming van morele ambitie

Wat is morele ambitie precies? We hebben het eigenlijk al gezegd: je talenten, capaciteiten en potentie inzetten voor een goede zaak. In plaats van de focus te leggen op zoveel mogelijk materialistische zaken zoals een dik salaris, mooie auto en dure spullen, focus jij je op het maken van impact. Hoe kun je met jouw inzet de wereld een stukje beter te maken? Door mee te werken aan serieuze problemen van deze tijd maak je een groot verschil voor de toekomst. Het werk dat je doet, stimuleert de voortgang van verschillende ontwikkelingen die de wereld ten goede komen. Dat bereik je met morele ambitie!

Het vertrekpunt van morele ambitie ben jij! Waar ben jij goed in? Welke mogelijkheden heb je om je in te zetten voor een goede zaak? We spreken vaak in de termen van een duurzame baan, maar dit zou ook middels vrijwilligerswerk of ondernemerschap kunnen. Omdat we bij LEF Green werken met duurzame professionals, richten we ons tot die duurzame baan. De belangrijkste pijler is dus: maak je met jouw werk een positieve impact? Oftewel: voeg je iets toe aan de voortgang van positieve ontwikkelingen voor de wereld?

Om concreet te worden over wat jouw morele ambitie dan is, kijk je ook naar waar je zelf goed in bent. Waar word je blij van? Hoe wil je graag jouw loopbaan invulling geven? Welke talenten en kwaliteiten heb je? Bij LEF Green werken we met het curriculum future: een document waarbij de focus ligt op jouw (morele) ambitie, persoonlijkheid en intrinsieke motivatie. Dit is de perfecte basis om jouw morele ambitie vorm te geven en een beeld te krijgen van welke werkgever hierbij past!

De stap naar een duurzame baan

Je kunt heel lang over dit soort thema’s nadenken, maar het allerbeste advies is: doen! Heb je een idee van je morele ambitie of wil je hier met iemand naar kijken? Plan dan zeker een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in. Onze recruiters kijken graag met je mee om te ontdekken welke duurzame baan bij jouw morele ambitie past!

De duurzaamheidsbranche staat open voor professionals met de juiste mindset. Maar, zeker als je niet uit deze branche komt, kan een eerste stap best spannend zijn. Hoe fijn is het dan om zo’n stap te maken met de ondersteuning van onze recruiters? Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen van wat we precies doen.

Een betere & duurzamere wereld voor iedereen

Namens LEF Green werken we met bedrijven die werken aan SDG’s, oftewel: Sustainable Development Goals. Deze zeventien doelen zijn bepaald vanuit de Verenigde Naties om de wereld beter en duurzamer te maken. Bedrijven die aan een van de zeventien doelen een bijdrage leveren met hun bedrijfsvoering, ondersteunen we graag bij het vinden van de passende collega’s. Ben je benieuwd naar de zeventien doelen die in deze blauwdruk zijn opgenomen?

We helpen duurzame professionals de volgende stap in hun carrière te zetten en daarnaast begeleiden we de professional met een morele ambitie naar een duurzame baan en werkgever. De eerste of volgende stap is dus dichterbij dan je denkt! Hoe nu verder? Kijk alvast naar het curriculum future, om jouw morele ambitie wat concreter te maken. Plan vervolgens een kennismakingsgesprek met ons in, zodat we hier samen een vervolg aan kunnen geven.

Facebook
Email
LinkedIn