Werken bij Escom - logo

Werken bij Escom

Wil jij werken bij een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op duurzame energieoplossingen? Escom is een bedrijf dat effectieve zon-warmtepaneel maakt om verduurzaming voor iedereen toegankelijk te maken. Hier staat de mens centraal, zowel bij klanten als binnen het team.
twee collega's tillen een zonnepaneel op de trap

Alles wat je moet
weten over Escom

De techniek is het hart van Escom, maar de mens staat centraal. Binnen het team van twaalf mensen worden werknemers in hun kracht gezet en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Enthousiast over het werken bij Escom? Lees dan snel verder!
Ambitie en leergierigheid worden aangemoedigd; het bedrijf staat open voor nieuwe ideeën. Er heerst een prettige sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn, liefst met een flinke dosis humor. Harold Maasen zegt dan ook met een knipoog: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

Er hangt een fijne, informele sfeer op het kantoor in Veenendaal, dat duurzaam is ingericht met hergebruikte bureaus, stoelen en kasten. De locatie dient vooral als plek om gezellig bij te kletsen of te brainstormen met collega’s, naast elkaar te werken en voor afspraken met klanten of relaties. Een goede werksfeer vinden ze belangrijk en cruciaal om goed te kunnen functioneren.

De mensen die werken bij Escom zijn allen enorm gedreven om Nederland te verduurzamen en houden zich daar ook privé mee bezig. Zo rijden ze allemaal elektrisch en zijn ze actief bezig met het verkleinen van hun eigen voetafdruk. Harold Maasen licht toe: “Iedereen bij Escom heeft de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzamer Nederland. Niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat het leuk is: het vergt creativiteit, doorzettingsvermogen, intelligentie en overtuigingskracht.”
Op dit moment is het bedrijf op zoek naar mensen voor de volgende functies: consultant, sales engineer, engineer, accountmanager, projectmanager uitvoering en directeur. Maar centraal staan de talenten van de medewerkers. Kun je van toegevoegde waarde zijn maar past dit niet binnen de kaders van de huidige vacatures? Dan creëert Escom graag samen met jou een nieuwe functie!

De organisatie groeit hard. Dus belangrijke eigenschappen om te werken bij Escom zijn onder meer aanpassingsvermogen, leren, het nemen van verantwoordelijkheid en gaan voor een resultaat. Werken gebeurt op basis van vertrouwen en met de verwachting dat je je werk zo efficiënt mogelijk indeelt. Thuiswerken behoort dan ook tot de mogelijkheden. Alles kan besproken worden. Genoeg redenen om eens door de vacaturebank heen te scrollen dus!
Hier helpen ze Nederland te verduurzamen door toepassing van hun in eigen huis ontwikkelde zon-warmtepaneel. Op hun paneel kan maar liefst zeven keer zoveel energie geoogst worden vergeleken met normale zonnepanelen. Dat komt doordat er zowel licht als warmte wordt opgenomen. Escom integreert de panelen in een compleet technisch concept dat zij compleet opgeleverd aan haar klanten biedt. Lokaal geproduceerd en lokaal geoogst met volledige ontzorging. Zoals Escom het zelf mooi samenvat: opgelucht verduurzamen.

De klanten van Escom – veelal appartementencomplexen, zorginstellingen en zakelijk vastgoed – gaan hierdoor niet alleen van het aardgas af, maar worden ook onafhankelijk van prijsveranderingen op de markt en besparen geld. Goed voor de natuur én de portemonnee dus! De panelen zijn zo gemaakt dat ze in de winter warmte op kunnen wekken en in de zomer juist warmte onttrekken voor verkoeling van het pand.

Het bedrijf is opgericht om meer mensen de mogelijkheid te geven om te verduurzamen. “We moeten als een dolle aan de gang om te redden wat er te redden valt”, aldus directeur Harold Maasen. Omdat Escom zonder tussenhandel werkt, blijft de prijs van het zon-warmtepaneel laag. Het bedrijf is een snelgroeiende scale-up die vooral kijkt naar talent als het gaat om nieuwe mensen aannemen.

Dit zeggen de collega’s van Escom

Bekijk de vacatures bij Escom

Geen vacatures gevonden

Meer weten?
Ben je een echte doorzetter, ben je graag bezig met innovatieve ontwikkelingen en heb je hart voor onze planeet? Neem dan contact op met ons. Wij vertellen je graag meer over Escom en haar team, en het lijkt ons leuk om jullie aan elkaar voor te stellen! #WijVerbinden