Vind jouw duurzame baan met het curriculum future!

We zijn ons steeds meer bewust van de noodzaak om duurzamer te leven en de impact van ons gedrag op het milieu te verminderen. Het is belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen voor onze acties en streven naar een duurzame toekomst. Dit kunnen we doen door ons persoonlijk gedrag aan te passen. Ook door het vinden van een duurzame baan kun je iedere dag een positieve impact maken, maar hoe pak je dit aan? Start met het creëren van jouw eigen curriculum future (cf)!

Het curriculum future is een document waarin toekomst, heden en verleden met elkaar samenkomen. Terwijl traditionele cv’s zich voornamelijk richten op werkervaring en opgedane kennis, legt het curriculum future de nadruk op jouw toekomstplannen. Wat je tot nu toe bereikt hebt is zeker belangrijk, maar waar je naartoe wilt in je duurzame carrière is nog veel belangrijker. Door te focussen op ambitie, persoonlijkheid en intrinsieke motivatie krijgen zowel jij als (potentiële) werkgevers een beter beeld van wie jij bent als duurzame professional.

Wat is het curriculum future?

Bij LEF maken we al ruime tijd gebruik van het curriculum future en we vertellen je dan ook graag meer over de mogelijkheden. Uit een bezoek aan een van onze relaties bleek dat langdurige dienstverbanden met werknemers verbroken werden omdat de werknemers geen duidelijk toekomstperspectief hadden. Onze relatie was hier erg verbaasd over: deze werkgever had de toekomstplannen van de medewerkers niet voorzien. Dit bracht ons op het idee om in de toekomst meer te focussen op de ambities van onze kandidaten. We zouden gaan ontdekken wat een kandidaat in de toekomst voor een werkgever kan betekenen. Jouw nieuwe baan vindt immers in de toekomst plaats!

Het curriculum future is dan ook een document wat jij kunt invullen om meer te weten te komen over jouw ambities, toekomstplannen en professionele en persoonlijke groei. Door het invullen van dit document word jij getriggerd om na te denken over wie jij bent als mens, jouw groeipad en jouw ideale werkgever. Het helpt je om concrete doelen te stellen en na te denken over je ontwikkelingsbehoefte en ambities, in plaats van wat je al hebt gedaan. Op deze manier ben je klaar om buiten de gebaande paden te treden en jouw duurzame doel te bereiken. 

De voordelen van het curriculum future

Zoals we al eerder vertelde in deze blog, richt het curriculum future zich op de toekomst en ondersteunt het je bij het bepalen van jouw duurzame ambities en ontwikkelingen. Hierdoor word je gestimuleerd om kritisch naar jezelf te kijken en te beoordelen of je nog steeds voldoening haalt uit je huidige baan, of dat het juist tijd is om met jouw vaardigheden een andere weg in te slaan. Door de vragen in het curriculum future te beantwoorden, krijg jij een beter beeld van de duurzame baan die bij jou past.

Bovendien is het niet alleen belangrijk om naar jezelf te kijken, maar ook naar het bedrijf waar jij wilt gaan werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bijdrage die je wilt leveren aan het verminderen van klimaatverandering, het bevorderen van duurzame energie of het creëren van circulaire economieën. Door jouw persoonlijkheid en ambitie op het gebied van duurzaamheid te laten zien, kun je werkgevers inspireren en laten zien dat je klaar bent om het verschil te maken in de overgang naar een duurzamere toekomst.

Creëer jouw curriculum future – met template

Nu je weet welke soort duurzame baan, duurzaam team of duurzame werkgever bij je past, kun je de informatie uit het document gebruiken. Neem het curriculum future bijvoorbeeld mee naar een sollicitatiegesprek en bespreek de mogelijkheden. Als je waarde hecht aan een gezellig team, vraag dan of je een dagje mag meedraaien om de sfeer van het bedrijf te proeven.

Heb jij nog geen flauw idee wat jouw volgende stap wordt? Vul dan snel ons template van het curriculum future in en maak jouw ambities, doelen én duurzame toekomstplannen concreet. In het begin kan het wat onwennig voelen om jezelf zo zelfbewust en doelgericht neer te zetten. Toch kan het je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Ga vrijblijvend het gesprek aan!

Bij LEF gaan we graag vrijblijvend het gesprek met jou aan op basis van je curriculum future. Heb je misschien al een duurzame baan of werkgever gevonden waar jouw hartje sneller van gaat kloppen of wil je liever jouw ambities bespreken? Laat dan van je horen! Samen gaan we onder het genot van een (digitaal) kopje koffie of thee op zoek naar jouw ideale duurzame baan met het curriculum future. Waar wacht je nog op? Laat je gegevens achter via ons contactformulier!

Facebook
Email
LinkedIn