In 7 stappen naar een duurzame baan met jouw LinkedIn-profiel

Het vinden van een duurzame baan kan een uitdaging zijn, maar LinkedIn kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Om deze reden kan het interessant zijn om te weten hoe jij jouw LinkedIn-profiel inzet voor het scoren van een duurzame baan. In deze blog lees je hoe jij in 7 stappen een duurzame baan met jouw LinkedIn-profiel vindt.

Stap 1: Optimaliseer je LinkedIn-profiel

Zorg ervoor dat je profiel volledig is ingevuld. Voeg een professionele foto toe, een pakkende kopregel en een prikkelende introtekst met de juiste zoekwoorden. Het gebruik van de juiste zoekwoorden vergroot de kans dat recruiters jouw profiel vinden. Zo zoeken recruiters vaak op ‘duurzaamheid’ en hoe vaker dit in jouw profiel staat, hoe beter jij gevonden wordt in de zoekresultaten. Maar let op: overdrijven is hierbij niet nodig. Lees hier meer tips voor het optimaliseren van je profiel.

Stap 2: Breid je duurzame netwerk uit

Stuur interessante mensen, zoals kennis of vrienden, een persoonlijk berichtje om te connecten. Bouw een waardevol netwerk op met mensen die iets voor je kunnen betekenen. Het kunnen ook medewerkers zijn van het bedrijf waar jij zou willen werken. Stuur bijvoorbeeld een uitnodiging met een bericht als “Ik ben geïnteresseerd in de functie Accountmanager Duurzaamheid bij jullie bedrijf. Zullen we connecten?”

Stap 3: Volg duurzame bedrijven die jou aanspreken

Volg duurzame bedrijven op LinkedIn om meer informatie over het bedrijf te krijgen. Je blijft automatisch op de hoogte van openstaande vacatures en je kunt zien welke mensen er werken. Zo zou je deze mensen een berichtje kunnen sturen om te vragen hoe het is om voor dit bedrijf te werken.

https://youtu.be/jJK2gYnGaYg

Stap 4: Geef aan dat je openstaat voor duurzame carrièrekansen

Zet de open to work-knop aan om aan te geven dat je openstaat voor nieuwe carrièrekansen. Dit kan op ‘zichtbaar’ of ‘onzichtbaar’ ingesteld worden voor je huidige werkgever. De zichtbare manier is door een groene cirkel om je profielfoto te plaatsen. Daarnaast heb je de onzichtbare manier, waarbij alleen gebruikers met een betaald account kunnen zien dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. 

Stap 5: Sluit je aan bij interessante duurzame groepen

Word lid van netwerkgroepen op LinkedIn en sluit je aan bij vacaturegroepen die passen bij jouw vakgebied, zoals ‘Management, ‘Techniek’ en ‘Sales’. In deze groepen kun je mensen ontmoeten, ideeën uitwisselen en jouw netwerk uitbreiden.

Stap 6: Zet je eigen netwerk in

Maak gebruik van je netwerk door een LinkedIn-bericht te schrijven waarin je vraagt om hulp bij het vinden van een baan. Vraag je netwerk om je bericht te delen en te liken om zo meer mensen op de hoogte te brengen van jouw zoektocht. Vermeld in het bericht welke functie je zoekt, wat je maximale reisafstand is en hoeveel uur je wilt werken.

Stap 7: Deel je LinkedIn-profiel met LEF!

Bij ons kun je vrijblijvend het gesprek aangaan door enkel jouw LinkedIn-profiel te delen. Heb jij een vacature gezien waar jouw duurzame hartje sneller van gaat kloppen? Laat dan van je horen en deel je profiel met de collega die verantwoordelijk is voor de functie. Samen bespreken we dan onder het genot van een digitaal bakje koffie of thee de vacature en bepaal jij of dit jouw ideale duurzame uitdaging is!

Er zijn natuurlijk nog talloze tips om jouw LinkedIn-profiel verder te professionaliseren. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of volg ons op LinkedInFacebook of Instagram. Wij helpen je graag verder!

Facebook
Email
LinkedIn