4x voordelen van een groene baan

We weten allemaal dat het klimaat aan het veranderen is. Misschien probeer je al een steentje bij te dragen door duurzamer te reizen, korter te douchen of minder eten te verspillen. Maar er is natuurlijk meer! Wat dacht je van een groene baan waarbij jij jezelf dagelijks kunt inzetten voor een schonere en betere wereld? In deze blog vertellen wij je alles over de voordelen van een groene baan.

In de afgelopen jaren steeg de vraag naar duurzame vacatures flink, bleek uit onderzoek van online banenplatform Indeed. Steeds meer professionals zijn geïnteresseerd in een baan die bijdraagt aan een schonere wereld. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van werken in de duurzame sector? Wij hebben de voordelen speciaal voor jou op een rijtje gezet! 

1. Het aantal groene banen stijgt hard

Het klimaat verandert en dit heeft niet alleen gevolgen voor onze aarde, maar ook zeker voor de arbeidsmarkt. Wat blijkt? Duurzame banen worden steeds populairder. Uit onderzoek is gebleken dat onze eigen hoofdstad Amsterdam wereldwijd op de derde plek staat van steden met de meeste duurzame banen. Dat is nog eens goed nieuws!

 2. Volop carrièrekansen

De duurzaamheidssector draait op volle toeren, dus een duurzame baan biedt volop carrièremogelijkheden. Bij steeds meer bedrijven is het thema duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Om dit doel ook daadwerkelijk te behalen zijn er natuurlijk duurzame specialisten nodig. Omdat dit allemaal nog in ontwikkeling is liggen hier verschillende doorgroeimogelijkheden én kansen voor jouw carrière! 

3. Een groene baan met impact

Het is natuurlijk fijn dat je betaald wordt voor de inspanningen die je levert op werk. Maar het echt impact kunnen maken voegt nog eens een extra aspect toe aan jouw werk. Hierdoor verdien je geld en draag je bij aan een schonere en groenere wereld, een echte win-win dus! Bedenk eens wat jij wilt bijdragen aan deze wereld en ga dan op zoek naar een werkgever die past bij dit ideaal. 

4. Streef je droom na en ga voor een duurzame toekomst

Bij de jongere generaties worden maatschappelijk betrokken werkgevers steeds populairder, aldus onderzoek van online banenplatform Magnet.be. Uit dit onderzoek bleek dat zelfs één op de honderd zoekacties gerelateerd was aan het thema ‘sustainability’ en daarmee staat het thema enorm hoog in de lijst van meest gezochte zoektermen. Dus streef die groene droom na en ga ervoor!

Facebook
Email
LinkedIn