Dit is waarom een duurzame baan geschikt is voor jou

Wij zijn de laatste generatie die de wereld tot rust kan laten komen. De biodiversiteit gaat hard achteruit, de poolkappen smelten, er is extreme droogte in Afrika en ongezonde lucht in Nederland. Omdat het milieu veel mensen bezighoudt, zijn er tegenwoordig een hoop mogelijkheden in de duurzaamheidsbranche. En waarom zou je al die uren die je in je leven aan je baan besteedt niet benutten om bij te dragen aan een duurzamere wereld? Wij vertellen je graag waarom een duurzame baan geschikt kan zijn voor jou!

Momenteel is de mens bezig zijn eigen planeet kapot te maken. Willen we gezond, blij en fijn leven, dan moeten we met z’n allen duurzamer gaan leven. Wij zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen. In ons privéleven zijn we vaak al duurzaam bezig: we pakken vaker de fiets, eten minder vlees en recyclen ons afval. Maar niet alleen thuis kunnen we ons steentje bijdragen; ook tijdens je werk kun je je inzetten voor de wereld van morgen.

We besteden 50.000 uur aan ons werk

In ons leven besteden we in Nederland gemiddeld 50.000 uur aan ons werk. Kun je je voorstellen wat een impact je kunt maken als je jouw baan inzet voor een duurzamere wereld? De stap naar een duurzamere baan hoeft niet groot te zijn. Veel bedrijven zijn grote vervuilers om de manier waarop ze producten maken. Je kunt ervoor kiezen om te werken bij een bedrijf dat wél milieubewust te werk gaat. Zo kun je je kwaliteiten inzetten door bijvoorbeeld aan de slag te gaan voor één van onze relaties: stuk voor stuk ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Behalve impact maken en werken aan de wereld van morgen, levert een duurzame baan bovendien nog meer voordelen op. De sector groeit namelijk enorm hard in tijden van klimaatverandering, wat veel banen en mogelijkheden met zich meebrengt. De kansen op werk worden alsmaar groter in de duurzaamheidsbranche.

Maar hoe vind je jouw ideale duurzame baan?

Bepaal allereerst het maatschappelijke doel van jouw nieuwe carrière. Simpelweg de term ‘duurzaamheid’ is immers veel te breed. Bij ons vind je vacatures in de sectoren Milieu, Klimaat en Energie. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Dan is het tijd voor een volgende stap! Ben jij klaar voor een duurzame uitdaging? Neem dan contact op met LEF Green. Dan gaan we samen kijken (middels het curriculum future) waar jouw wensen en ambities liggen. Op deze manier is de kans groter dat je jouw perfecte match vindt op basis van de visie van het bedrijf en jouw persoonlijke kernwaarden. Want wij verbinden met LEF!

Facebook
Email
LinkedIn